2020-09-10

*Åtgärdat* [LKF - St Hans gränd] - Planerat underhållsarbete 11/9

Fredagen den 11/9 kl.08:00 - 16:00 kommer en tidigare avgrävd fiber att svetsas om. Detta kommer leda till störningar på bredbandet för kunderna på St Hans gränd i Lund.

*Arbetet blev avklarat tidigare än beräknat dvs kl.11:10.

2020-09-07

*Åtgärdat* [LKF, Lund] - Driftsstörning

Just nu pågår en driftsstörning som endast påverkar kunder på Hildur Sandbergs Gata i Lund. Det är ett elfel som LKF kommer att lösa. Elektriker ska åtgärda felet under dagen.

*Felet är nu åtgärdat. 

2020-09-05

Planerat avbrott Vikingavägen

Den 10/9 mellan 10 och 12 kommer ett planerat elarbete ske på Vikingavägen 23. Detta kommer påverka leveransen av våra tjänster.

2020-09-03

*Åtgärdat* [LKF, Lund] - Driftsstörning

Just nu pågår en driftsstörning som påverkar kunder på följande adresser:

Örnvägen

Båtyxegatan

Hildur Sandbergs gata

 

Tekniker är på väg ut för att åtgärda felet.

 

*Felet är nu åtgärdat.

2020-09-01

*Åtgärdat* Driftstörning LKF

Vi har en pågående drifstörning i LKF efter strömavbrottet tidigare ikväll. Tekniker kommer åka ut under onsdagen till de berörda områdena.

Adresser som är drabbade:

Örnvägen

Rudeboksvägen

Gunnesbovägen

van Dürensväg

Plåtslagarevägen

Trollebergsvägen

 

*Felet är nu åtgärdat.

2020-08-19

* Åtgärdat * Driftstörning Trollebergsvägen

Just nu pågår en driftstörning på Trollebergsvägen i Lund pga avgrävd fiber.

Felsökning pågår

Påverkade adresser:

Trollebergsvägen 99-103

Folkparksvägen  2 och 4

2020-06-22

[GEAB] Nya högre hastigheter

Nu kan du beställa gigabit på Gotland!

Nu lanserar vi snabbare hastigheter och du som privatperson kan teckna ett 1 GB- abonnemang precis som företagskunderna. Kika på den här länken för mer info: https://gotlandsenergi.se/snabbare-fibernat/

2017-11-03

Mer än hälften av hushållen har fiber

undefined

Nu har mer än hälften av hushållen i Sverige en fiberanslutning

Andelen som har en anslutning via kabel-TV eller ADSL minskar i snabb takt.

Nästan 100% av alla under 55 år använder internet i någon utsträckning och användandet ökar även snabbt i äldre åldersgrupper. I gruppen över 76 år så använder drygt hälften internet.

Antalet datorer i hushållen har planat ut och ligger nu i snitt på 2,1 datorer per hushåll. Andelen som har internet via mobil och surfplatta ökar och 3 av 4 har en surfplatta hemma. De flesta surfplattor ansluts till via WiFi-nätverket i hemmet och även surfplattorna använder alltså den fasta internetanslutningen för att komma ut på internet. En stor fördel med detta är att man inte begränsas av trafiktaken som finns på mobila abonnemang.

Med mobila abonnemang behövs det ofta inte särskilt lång användning av Youtube eller videoströmningstjänster innan månadstaket för datatrafik är nått och datatrafiken stryps om man inte köper till ytterligare datamängder. Med en fast anslutning kan man överföra hur mycket data man vill.

Läs mer på Svenskarna och internet 2017.

 

2017-10-13

Så kopplar du datorn till TVn

 

undefined

 

Fler och fler använder sitt bredband till att se tv-serier och filmer via streamingstjänster, exempelvis SF Anytime, Netflix eller HBO. Tjänsterna fungerar både på datorn och i mobilen eller på surfplattan. Men ibland vill man ju även kunna se allt på TVn istället, särskilt när man är flera som vill bänka sig i soffan för det senaste filmsläppet.

Nyare så kallade smarta TV-apparater har streamingtjänsterna inbyggda bland sina funktioner, och då är det bara att stega sig fram i den inbyggda appen och starta det man vill se. Men har du en äldre TV utan den här funktionen, eller helt enkelt bara föredrar smidigheten i att bläddra i urvalet på den bärbara datorn, så finns det olika sätt att visa det på TVn.

Tidningen PC för Alla har skrivit en informativ artikel som går igenom de olika anslutningsalternativen och hur de funkar.

PC för Alla: Koppla datorn till din TV »

 

2017-05-23

Välkommen till vår nya beställningsportal

 

undefined

Nu har vi lanserat vår nya sajt. Sidan har trimmats för att bli ännu snabbare och vi har försökt göra det lättare för våra besökare att hitta rätt tjänster.

Om du har någon fundering eller synpunkt på vår beställningsportal så är du välkommen att skicka ett mail till vår webbadministratör på marknad@viaeuropa.net

Gäller ditt ärende tjänster, abonnemang eller priser så vänligen kontakta den aktuella tjänsteleverantören.