Om fiber

About Page Section-1 Column-1 Image

 

Vad är egentligen fiber?

Grunden till nätet är de moderna fiberoptiska kablarna. Ljus leds genom en fibertråd där kärnan är gjord av glas eller plast. Kablarna finns i många varianter och olika antal fibertrådar, beroende på var kabeln ska installeras. Runt fibertrådarna finns det andra material som ger skydd och bättre hållfasthet.

Den digitala informationen skickas med ljuspulser som skiftar med extremt hög hastighet. 

 

About Page Section-1 Column-2 Image

 

Vad är ett fibernät?

I fibernätet kopplas allting ihop med olika tekniker som skapar en snabb anslutning till varje anslutet hushåll. Ibland går fibern hela vägen fram, och ibland går fibern till switchar på centrala punkter som skickar datan den sista biten via nätverkskablar.

Kapaciteten ökar ständigt genom bättre teknik, vilket gör nätet redo att möta framtidens krav.

En fiberanslutning är betydligt snabbare än en anslutning via mobilnätet och har dessutom inte någon databegränsning per månad. I fibernätet surfar du så mycket du vill!

 

Ett smidigt nöje

 

För dig märks det tekniska rent praktiskt genom att internetanslutningen helt enkelt klarar av allting som du vill att den ska göra.

Surfa, spela onlinespel och streama film och tv-serier. Allt laddar snabbt och smidigt utan fördröjningar.

Med en wifi-router kan du dela ut den snabba uppkopplingen trådlöst till alla dina enheter i hemmet.

 

Öppet nät

I ett öppet bredbandsnät kan alla leverantörer som uppfyller kvalitetskraven vara med och leverera sina tjänster. Det ger valfrihet till dig som kund. Leverantörerna måste anstränga sig för att ge dig de tjänster du vill ha, till priser du vill betala.

Här i portalen knyts allting ihop. Vi säljer inga egna tjänster till de boende direkt, utan är en neutral förmedlare. Vår roll är att sköta utbyggnad och drift av det fysiska nätet, och att se till att de boende kan beställa tjänster på ett enkelt och smidigt sätt.

Välkommen till fibernätet!

 

About Page Section-3 FFTB Image About Page Section-3 FFTH Image